Thursday, January 29, 2015

SAFFRON @ ZA'FARAN


Harga RM 20 / 0.5 gram 
Harga RM 33/ 1 gram
( tidak termasuk kos penghantaran )

Noted : WhatsApp / SMS / Call : 012-3654419
Antara khasiatnya :
  • Membantu menyembuhkan demam kuning bayi yang baru dilahirkan.
  • Mencerdaskan minda, penyakit radang paru-paru, sakit tekak dan tonsil.
  • Membantu mengatasi sebarang masalah kulit, menghindarkan batuk dan selsema.
  • Membantu mengatasi sakit kepala atau migrane dan asma, muntah-muntah, penyakit buah pinggang.
  • Membantu merawat masalah gila babi atau sawan, sukar tidur malam (insomnia).
  • Menyembuhkan demam, membantu mengatasi masalah limpa, pembuka selera makan, penyakit kanser, lumpuh.
  • Merawat bengkak hati atau hipatitis A dan B.
  • Memudahkan penghadaman, menghilangkan bau mulut.
  • Membuang angin dan asid yang berkumpul dalam perut.
  • Menambahkan tenaga zahir dan batin.
  • Masalah mati pucuk, sembelit.
  • Baik untuk pertumbuhan akal dan fizikal bayi serta kanak-kanak.
  • Awet muda dengan kulit cerah dan bersih.
  • Bahan penenang bagi masalah kemurungan & runsing.
  • Mengurangkan kesakitan pada kanak-kanak ketika tumbuh gigi. 
  • Melancarkan perjalanan haid yang tidak menentu. 
  • Menguatkan ingatan dan menghilangkan keletihan.
  • Menyembuhkan sakit perut, pening, sakit gigi, sakit mata dan pelbagai penyakit lain. 
Cara² menggunakannya :
  • Mengamalkan minum susu kambing dicampur dengan sedikit zafaran 2 cawan sehari, pagi semasa sarapan, malam sebelum tidur (untuk mengelakkan bayi kena demam kuning).
  • Campur 6 stigma(filament) za'faran untuk 500ml air suam. Boleh dicampurkan dengan apa juga jenis minuman. Sekurang-kurangnya 2 kali sehari (pagi dan malam). Sesuai diamalkan oleh semua peringkat umur dan selamat diambil oleh ibu-ibu mengandung. Sekiranya anak-anak masih lagi minum susu botol, campurkan sedikit air rendaman za'faran dalam bancuhan susu botol anak.
  • Ambil 3 filamen za'faran dimakan bersama satu sudu kecil madu asli 2 kali sehari. 1 sudu waktu pagi dan 1 sudu waktu malam. 

No comments:

Post a Comment